Туристически статии

Време е за спа почивка

В ежедневието, когато постоянно сме заети с работа, задачи и стрес, всеки от нас има нужда от моменти за почивка и релаксация. И какво по-подходящо време за това от настъпващата есен? Какво ще кажете за спа почивка във Велинград? На нас ни звучи идеално.


От Пловдив до Велинград може да стигнете с кола, автобус или влак. Препоръчваме ви последния вариант, ако сте любители на приключенията. Пътуването с родопската теснолинейка е незабравимо преживяване. Чудна красота, спокойствие, приятна обстановка, вълшебни пейзажи. Ах, да, вече ни се прииска отново да се качим на единствената у нас действаща теснолинейка. 


Защо спа почивка във Велинград?

Всеки ден сме изложени на стрес и напрежение. Работа, семейство, приятели, финансови задължения. Всеки от нас търси своя начин да открие баланса, да се справи със задачите и да предотврати т.нар. бърнаут (прегряване). 


Спа почивките са отличен начин да си подарим заслужен отдих и да се поглезим с комбинация от процедури, които да ни донесат баланс. Процедурите и терапиите са чудесно средство, с което да отпуснем тялото и да донесем наслада на душата. 


Велинград е от спа дестинациите, които предлагат за всекиго по нещо. А и има чудни места във и около града, които си заслужава да бъдат разгледани. Музеи, екопътеки, тракийски светилища – ще останете очаровани.


Нека се върнем на спа почивките и заедно да маркираме основните им преимущества.

  • Релаксация на тялото – Да вземем за пример масажите. Те помагат да се отпуснат напрегнатите мускули, а оттам натрупалата се болка. Карат ни да се чувстваме енергизирани и тонизирани, освободени от вредни мисли и токсини. 
  • Отпускане на съзнанието – Когато говорим за баланс, най-често говорим за хармония между тялото и ума. Спа почивките се свързват с ползи и за психическото ни здраве. Те предоставят време за отдих и наслада. Те са време, в което можем да мислим единствено за настоящия момент. 
  • Укрепване на имунната система – Знаете ли, че престоят в сауна и парна баня помага за укрепване на имунитета? Неслучайно стара финландска поговорка гласи, че “сауната е болницата на бедняка”. 
  • Подобрена енергия и продуктивност – След спа почивка сме по-готови да се върнем към ежедневните си ангажименти с повече сили и енергия.
Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!