За ПловдивТуристически статии

Съвременният Пловдив, обгърнат в магия и изкуства

Всичко, за което може да жадува съвременният номад може да се представи с едно посещение на великолепният и неостаряващ Пловдив. Град на вековна история, град съхранил минало, култура и традиции и пренесъл ги достойно в наши дни.

Пловдив – градът, който никога не омръзва.

Хотели в Пловдив са така многообразни, разкошни и гостоприемни, че за всеки вкус и желание може да се намери нещо атрактивно, полезно и комфортно.

На това място обединяват сили – култура, история, изкуства, аристократизъм. И неслучайно Пловдив печели класацията за най-прелестен град.

Наричан градът на Тепетата, трудно някой би се въздържал на атрактивните предложения за вълнуваща и незабравима почивка.

Екскурзията до Пловдив може да бъде организирана по всяко време на годината. Вторият по големина град в България не ограничава своите гости, решили да го зърнат, нито с климат и условия, нито по отношение на атракции, развлечения и забава.

Из улиците на величествения Пловдив могат да се зърнат европейски, масивни и красиви постройки. Съвременен стил на архитектура, уникални размери и чиста, приятна и ведра атмосфера.

Градът на Тепетата изненадва и с не една сграда или паметника на културата, наследени от миналото.

Днес не едно и две са нещата, с които примамва своите посетители, туристи, гости, град Пловдив. Той е административен център, на него се организира международния панаир, международен фестивали, телевизионни фестивали, антични театри, римски одеон, римски стадион и много други.

Неслучайно този град е столица на Европа предлагайки уникална култура.

Географското разположение също допринася за климата и приятните условия в града. Около Пловдив минава река Марица, а гордото разположение на север от Родопите и на юг от Стара планина, подсилва ведрия климат в тази част на страната.

Като цяло градът предлага микс от модернизъм и автентичност от миналото. Той предоставя възможност за чудесна почивка, идеални условия за екскурзии и разглеждане на града.

Условията, за настаняване в хотели в Пловдив отговарят на най-високите изисквания и са изцяло съобразени с европейските стандарти за стил, качество и обслужване. За всеки прекрачи портите на Градът на Тепетата, развлечения, охолство, разкош, модернизъм и изобилие от всичко нямат край.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!