Любопитно

Храната и пластмасата не трябва да вървят заедно

Пластмасата е гореща тема в момента. Един от начините да се намали употребата на пластмаса е чрез намаляване количеството пластмаса, която използвате, когато става въпрос за храна.

Поръчвате ли много храна за вкъщи / доставки с много пластмасови опаковки. Приемате ли остатъци от ресторант в пластмаса или обръщате и се към персонала да сложи остатъка от поръчаната храна в опаковки за вкъщи?

Има прости начини да продължите да се наслаждавате на храната си, без да увеличавате количеството пластмаса, което допринася за планината от боклук на смеещата. От сдружение Костови ни дадоха някои полезни насоки. Вижте ги:

Еко контейнери

Има компании, които се появяват навсякъде. Тяхната работа е да са съсредоточени върху намаляването на използването на пластмаса. Те произвеждат произвежда метални кутии за хранене и подобни продукти, така че може да вземете обяда си на работа, без да използвате пластмаса, която после да хвърлите в контейнер. Опаковката за многократна употреба е лесна за почистване и използване за много пъти. Поставянето на сандвич там означава, че няма да ви се налага да сменяте по-малко трайните си пластмасови кутии.

Пластмасовите бутилки за вода са заплаха за океана и също се казва, че са бактериални развъдници, ако се използват прекалено много пъти! За да избегнете ситуации, в които сме жадни, когато сме навън, по време на пикници, излет или туристическа обиколка в планината и нямаме друг избор, освен да си купим вода в пластмасова бутилка, съветваме ви да носите метална или стъклена бутилка с вода, която може да вземете със себе си навсякъде и да се използва безопасно по всяко време и отново.

Ако често се оказвате неспособни да изядете цялата поръчана храна в ресторанта, обмислете да вземете контейнер, кутия или опаковка за храна със себе си, в случай че трябва да вземете някои остатъци за дома. В противен случай може да се окажете с още един пластмасов контейнер, който да добавите към вече голямата купчина отпадъци.

От тук може да поръчате и хубаво почистване на мазета и тавани за цяла София.

Ако имате няколко неща, вземете едно със себе си и помолете обслужващия персонал да го сложи в собствения ви контейнер. Бонус е, че вече имате обяда си за следващия ден!

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!