За ПловдивТуристически статии

Гордо извисил се над тепетата, стои приказният град Пловдив

Красив и пленяващ, с мирис на липа, с звуците от чайки и щурци, с дъх на отминали и славни времена. Величествен, славен и древен, но вечен. Гордо извисил се над тепетата, стои приказният град Пловдив. Вплел в себе си история, култура, традиции и архитектурни паметници. С тайнственост и величие, красота и чудна природа, той пленява всеки свой жител и посетител.

Старинните къщи и реставрирани сгради впечатляват с своята история и архитектура. Пръснати сред зеленина, кълдаръмени улици изпълнени с живописни сгради и безброй жители и гости на града, разнородни по етнос, интереси, обичаи, религия. И всички те спират тук да се полюбуват на приказната и пленяваща красота, на автентичната и съхранена история, превъплътена в сградите и изкусно преплетена с техния модерен интериор.

http://rezervaciq.com/%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B4%D0%B8%D0%B2/%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8

Там, под дълбоката тайнствена красота на Стария Пловдив, закътана в реставрираната къща на някой възрожденец или революционер, приказно се таи едно от прекрасните заведения или ресторанти в Пловдив. Но такова ценно бижу можете да откриете и навсякаде из града, пръснати като малки бисерни мъниста, те приканват всеки уморил се или пригладнял гост да поседне, да си отпочине сред живописната гледка, да отпие от любимата разхлаждаща напитка и да се наслади на прекрасната музика, на впечатляващото обслужване и добро настроение. Вежливо обгрижван от лъчезарните сервитьори, гальовно посрещнат и настанен от усмихната хостеса и опитал всякакви божествени наслади от кулинарните творения на главния готвач, вие ще поискате отново и отново да се върнете в ресторантите в Пловдив. Стил, класа и професионализъм ще откриете тук. Богато меню от всякакви по националност ястия, многообразно разнообразие от всевъзможни вкусотии и първокласна селекция от подбрани луксозни вина.

Пищни коктейли и шумна музика пък очаква любителите на забавленията в заведенията в Пловдив. Веселие, хубава музика, марково питие и много танци под ритъма на любима музика, там нейде под тепетата. Интересни архитектурни решения, комбинация от старинния екстериор и модерен интериор, пищни градини и разкошна мека мебелировка. И представете си всичко това на фона на приказната гледка от архитектурния резерват Старинен Пловдив или към дълбоките води на р. Марица или към някое е китно местенце с много цветя и импровизирани водопади.

Истинско удоволствие ще изпита всеки посетител, дръзнал да се докосне до красотата на заведеният и ресторанти в Пловдив. Разнообразие, отмора и истинска наслада ви очакват тук, придружени с весела компания и любимо питие- какво повече му трябва на човек?!

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!