Други забележителностиЗабележителности

Зоологическа градина Стара Загора

Както в другите големи градове, така и в Стара Загора има безброй интересни места, които могат да бъдат посетени от туристи и гости на града. В повечето случаи идващите в града се интересуват от хотел в центъра на Стара Загора, за да имат непосредствена близост до центъра, главните сгради и забележителности и транспортните артерии на града.  

Бест Бутик е четиризвезден бизнес хотел в Стара Загора, който може да ви изненада приятно с модерен и съвременен интериор, предразполагащ своите гости към пълноценна почивка и отмора. Обзавеждането на стаите е дизайнерско и индивидуално за всяка една. Ресторанта към хотела има сезонно богато меню, предлагащо изискана гурме кухня. Много от пътуващите по работя дори го определят като най – хубавия хотел с конферентна зала с Стара Загора.

Непременно когато сте тук трябва да отделите малко време и да посетите зоологическата градина. Тя се намира на бул. Цар Симеон Велики номер 107. Почивен ден няма и вратите са отворени целогодишно. Единствената разлика е в работното време, което в летните делнични дни е от 08:30 до 17:30, а в уикендите началния час е същия, но зоопарка затваря в 19:00 часа, през зимата часовете в които може да го посетите са от 08:30 до 17:30 часа. Също така тук е момента да споменем за входната такса, която е съвсем символична: посетители до 7 години влизат безплатно, до 17 години се заплаща 1 левче, а над 17 – 2 лева.

При разходката си в зоопарка ще имате възможността да видите от близо различни представители на бозайници, птици и влечуги. Има животни характерни за нашите ширини и по – екзотични такива. Общата площ на която живеят всички обитатели е 70 декара. Най – интересни сред малки и големи са разбира се папагали, щрауси, ягуар, лъв, лама, тигри от видовете, които не се срещат в нашата страна. Има още много какво да се каже за този чудесен зоопарк, но така ще изгубим интереса ви към физическо посещение, за това спираме до тук.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!