Други статииТуристически статии

Ски писти в Банско

 

Кой е любимият ви сезон? Зима!?

Е, ако е така, значи тази статия е точно за вас. В следващите редове ще ви разкажем за възможностите за зимни спортове в района на Банско.

Места за настаняване в Банско не липсват, има богат избор за всеки вкус. И ако все пак обичате да планирате своята почивка детайлно и разчитате на изпитани хотели, ще си позволим да ви препоръчаме. Тук можете да разгледате един семеен тризвезден хотел с доказано отношение към своите гости и домашно приготвена храна.

За удобство на всички туристи, зимният ни курорт Банско е снабден с много лифтове. И за да не сме голословни ще ви кажем, че можете да се възползвате от: два шестседалкови лифта, шест броя четириседалкови лифта, един двуседалков и един тип гондола. Това обаче не прави списъка изчерпателен, защото не сме споменали всички влекове, които могат да се използват от подрастващото и детско съсловие.

Работното време на всички лифтове и влекове стартира в 8:30, а последното качване е в 16:45. Ако държите да сте подготвени какво да очаквате на пистите, можете да прегледате видеокамерите в района, които са няколко на брой и предават в реално време. Няколко думи да споменем и за самите писти, чиято обща дължина от 70 километра. Те са редовно и професионално поддържани от специален екип. Както знаете степента на трудност на ски пистите е различна и според това те се изобразяват на картите с различен цвят. На трасето преобладават червените писти, като присъстват още сините и най-трудните разбира се – черните. По-неопитните могат да се спускат  на около 30 % от пистите и по така наречените ски пътища.

Зимният туристически сезон е в разгара си и ако все още не сте решили в кой семеен хотел в Банско  да се насладите на своята активна почивка, то научихте за предимствата на ски пистите в района. Направете своя информиран избор!

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!