Други статииТуристически статии

Село Кошарица

В тази статия ще ви разкажем за едно село, намиращо се на няколко километра от пясъчните плажове на нашето южно Черноморие, което се развива много през последните години и е често предпочитана дестинация от туристи, които запазват именно тук летните си нощувки за почивка.

Един от големите плюсове на това селце е, че е разположено на живописен терен в полите на Стара планина и предлага много красиви панорамни гледни към планината и морските курорти Слънчев бряг, Несебър и Поморие, като най – близо намиращ се е известния Слънчев Бряг, популярен с изобилието от забавления и нощен купон.

За тези, които предпочитат спокойствието и природата ще каже, че съвсем на близо е резерват на име Калината, където може да прекарате чудесен ден сред природата и да видите рядко намиращото се блатно кокиче. Ще се разхладите чрез разходка под дебелата сянка на интересната гора, напомняща ни на джунгла, заради красивите лонгозии, които се намират там.

Въздуха над и около Кошарица се използва като основен път на множество прелетни птици. Мнозина са тези, които е този район се наслаждават на хобито си – планинско колоездене, а еко пътеките и туристическите маршрути нямат край. За тези от вас, които за любители или запалени по риболова, ще ви зарадваме с новината, че наоколо има много малки водоеми, където може да практикувате любимото си занимание. След риболова е ред да споменем за всички ловци, че в района се срещат много диви животни и в ловния сезон е често посещавана дестинация от ловци.

Когато става въпрос за нощувки основно туристите търсят апартаменти под наем до Слънчев Бряг именно в Кошарица. Едно такова място е Апартхотел Сънсет Кошарица, който предлага настаняване в четири типа апартаменти, разполага с 6 на брой басейни с детска секция и частен превоз от хотела до шумния курорт.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!