Други статииТуристически статии

3 града в Източните Родопи, за които престоят си заслужава

Независимо дали сте избрали да пътувате през пролетта или в късна есен, то Източни Родопи са едно чудесно място, което освен омайна природа може да запознае с минало и настояще. Историите, които се разказват по тези краища са необятни, а обектите за разглеждане детски. Повечето от градовете и селата по тези места имат вековна история. През тях са преминавали различни народи и култури, а това е направило Димитровград, Хасково и Асеновград така пъстри и интересни за туриста и днес.

Преди да се отправите към Източни Родопи като поредната дестинация в списъка ви предлагаме да резервирате хотели Асеновград. Като най-големия от всички градове в този район, той ще отговори на изискванията и на най-претенциозните си посетители, ще посрещне подобаващо и ще задоволи нуждите от удобства и разкош. Зад това твърдение стоят и стотици заведения Асеновград – предлагащи ведра атмосфера, топло посрещане, вкусна храна и богат избор напитки.

Ето какво още за:

Димитровград – скътан в Източните Родопи, този град и днес може да се похвали с минал, настояще и бъдеще. Самият град Димитровград се състои два по-малки града – Димитровград и Меричлери. Общо селата в община Димитровград са 25 на брой. Пътуването е лесно, защото тази, както и следващите 2 общини са важно транспортно кръстовище за Южна България. Самият Димитровград се намира на 220 км. от столицата София и на 18 км. от Хасково. На територията му се пресичат първокласни железопътни артерии.

Хасково – община Хасково се простира на територия от 740 кв. м. В нея е включен град Хасково и още 36 села. Разполага се в Южна България и се намира на кръстопът със Средния Изток, Близкия Изток и Европа. През вековете земите му са били в досег с множество култури.

Асеновград – ако вече сте се уморили от пътуване, то хотели Асеновград ще посрещнат всеки пътник, ще нагостят и ще предложат удобни условия за настаняване и нощувки виж тук. Това, което може да видите отблизо в Асеновград е: храмът „Света Богородица – Благовещение“; Палеонтологичен музей и Асеновата крепост.

И трите дестинации предлагат поредица от забележителни места, които при малко свободно време могат да бъдат посетени. Не забравяйте, да посетите някои от местните заведения и да опитате традиционни български специалитети. Сред заслужаващите своето внимание се нареждат заведения Асеновград.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!