Любопитно

Ползи от сауната

Голяма част от посетителите на Банско при запазване на нощувка в курорта се влияят от няколко показателя. Установено е, че голям процент търсят хотели до лифта в Банско или апартхотели в Банско, предлагащи СПА или Уелнес център. Едно такова място е http://evergreen-bansko.com/.

Нека ви запознаем с няколко от ползите, които има при посещение на сауна. Това е едно от любимите места на всички туристи, който са запазили нощувка в даден хотел. Но освен това, че релаксирате и си почивате, при престоя в такъв тип съоръжение вие получавате така да ги наречем – допълнителни ползи и облаги.

Колко от вас знаят, че при прекарване на известно време в сауна тялото ви получава изкуствено създадена треска. Но не се плашете, това е един доста добър начин за изцеление на тялото. Това е така, именно защото условията са изкуствено създадени и треската не е резултат от някакво заболяване или друг вид дискомфорт на организма.

Основното действие при създаване на фалшива треска е стимулирането на имунната система да се справи с проблема, като се създават бели кръвни клетки и антитела. Благодарение на това действие влиянието на бактериите се забавя и се понижава развитието на вируси.

Колко от вас искат да се подмладят и да се почистват като преродени. Това е напълно възможно отново благодарение на ефекта от престоя в сауна. Основните акценти за които помага този престой са повдигане на настроението, здравословен и дълбок сън, чувство за енергичност и активност.

Един от критериите да се почувствате освежен и подмладен е вашата кожа, която ще бъде еластична, а мускулите ви гъвкави. Това е заключено след редица проучвания. Също така нека споменем, че няма по – приятно чувство от това да релаксирате и освободите напрежението както от ума, така и от тялото си. Така че не се колебайте, а при първа възможност си намерете някое хубаво място за настаняване, предлагащо сауна.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!