Любопитно

Еко-приятелски размени, които да опитате сега

Чухме за това, че толкова много компании сменят политиките си, за да сменят пластмасовите сламки и чаши за своите хартиени „братовчеди“. Също така чухме как кафенетата предлагат прилични отстъпки за презареждане на контейнерите за многократна употреба за горещи напитки на клиентите, вместо да им предоставят чашка за еднократна употреба. Всичко това увеличава отстъпката и самата пластмаса се заменя с друг материал.

Ето как и със съдействие на сдружение Костови, как и вие самите да направите някои еко размени по приятелски

Отглеждайте собствени плодове и зеленчуци

Има толкова много предимства за отглеждането на собствена продукция – това е по-евтино, без опаковки и знаете точно откъде идва! Това очевидно ще изисква повече усилия, но ще се почувствате толкова горди да ядете първата реколта. Направете някои изследвания, за да видите какво може да расте в зависимост от собствените вкусове и колко работа можете да инвестирате в зеленчуковата си градина.

Сменяйте химикали за естествени съставки

Хората днес са по-загрижени за химикалите в ежедневните продукти. Ако това включва вас, погледнете естествените алтернативи на почистващите продукти, тоалетни принадлежности и грим. Като част от сегашното анти-пластмасово движение има много нови компании, предлагащи алтернативи на естествените алтернативи. За тоалетни принадлежности и грим, погледнете компании сред многото онлайн ръководства за смесване.

Намалете опаковката

Може да искате да отворите нещо, докато сте все още в магазина, и да оставите опаковката там, може би искате да търсите фирми, които използват умни картонни алтернативи, или може би искате да съхранявате отпадъците и зареждате собствените си контейнери.

Погледнете елементите, които използвате в момента и вижте къде може да направите разлика като потребител. Може дори да пишете директно на компаниите и да поискате промяна, или да започнете петиция за спиране на компаниите, които използват пластмаса.

Вече сте готови и може да се възползвате и от професионално почистване на мазета и тавани.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!