Други статииТуристически статии

За Лозенец

Лозенец е едно прекрасно курортно селце на южното ни Черноморие, което предлага прекрасни условия за туризъм през летните месеци. То се намира на около 65 километра от големия град Бургас и гарантира с атмосферата и условията си незабравими почивки и летни отпуски.

Курорта предлага идеалните около 27 градуса пред юли  август и около 22 през юни и септември. Също така след множество изследвания и взети проби се заключава, че морските води в този район са едни от най – чистите по цялата черноморска ивица.

Повечето желаещи да прекарат лятната си ваканция тук търсят и интернет хотели село Лозенец. Варианти за нощувка има страшно много, всеки посетител може да избира между хотели, вили, къщи за гости, квартири или апартаменти под наем. Почти всички имат много добри условия за настаняване и успяват да покрият изискванията и претенциите на всеки.

Може би не толкова много от вас знаят, че именно Лозенец е една от любимите летни дестинации на мнозина родни знаменитости. Много често тук има културни изяви, провеждани предимно на площада, намиращ се на центъра. В този ред на мисли ще споменем, че на Гергьовден – 6-ти май е празника на населеното място, който се отбелязва подобаващо и на него присъстват всички жители, много гости и известни певци и танцьори, за да отбележат заедно празника.

Любимо място на гости на града е пристанището, където могат да се разгледат много моторни и рибарски лодки, а в ранните сутрини се предлага прясна риба. При входа на пристанището има много голяма скала, върху която е монтиран голям кръст, който пази всички рибари и жители, а вечерно време гледката по залез слънце е просто неповторима.

Не се колебайте, а изберете село Лозенец за следващата ви лятна почивка. Ще останете очаровани от приятната и зареждаща атмосфера и гостоприемността на местните. Условията за нощувка са много добри, а плажовете и водата уникални.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!