Други забележителностиЗабележителности

Плаж Мечата дупка в Лозенец

Лозенец е едно много красиво място, на което може да прекарате незабравими летни дни. То предлага уникална атмосфера и много добри условия за туристите, които искат да го посетят. По – голямата част от гостите търсят хотели с басейн в Лозенец, като такива има много и предлагат всичко, необходимо за перфектната почивка.

Тези, които са избрали да пренощуват тук имат голям избор от варианти за настаняване, от големи комплекси до квартири или апартаменти под наем. Многобройни са и заведенията, както за хранене, така и нощни барове. Лозенец успява умело да съчетае в себе си спокойна обстановка, различна от наблъсканите комерсиални курорти и отличен нощен живот, за младите компании от приятели.

Плажовете около село Лозенец са много красиви и живописни. Средната температура през летните месеци е около приятните 25-29 градуса, а водите в тази част на Черноморието са сред най – чистите, като това е доказано след редица проби и проучвания.

Един много живописен и красив плаж е плаж Мечата дупка. Той се намира между плажовете Корал и Централния плаж на курорта. Неговото очарование идва от това, че е малък и китен плаж с размери 120 метра дължина и 25 метра ширина.

Посетителите са предимно обичащите морските води и безкрайната морска шир. Предлага се и заведение от което жадните могат да утолят жаждата си с разхлаждаща алкохолна или безалкохолна напитка, а за гладните има майсторски приготвена пица.

Може би се чудите от къде идва името на плажа? Той е кръстен на пещера, намираща да наблизо в скалите, а нейното име го дават рибари от Лозенец, които са уловили на това място двойка тюлени – наричани още морски мечки.

Магнетизма на Лозенец е голям и съветваме всеки, който не го е посещавал да го направи. Всички туристи си тръгват доволни, с усмивка на лице и се завръщат повторно тук.

 

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!