Други статииТуристически статии

Боровец – микс от почивка и активен спорт

Всяка ваканция е низ от незабравими моменти. Всяка снимка във фотоалбума може да бъде превърната в чудесен спомен, а когато той е съпроводен и с паметни моменти, които си струва да поставиш в семейния албум, то всичко придобива по-голямо значение.

Една вълнуваща и незабравима ваканция обещава почивка в ски курорт Боровец. Обратно на очакванията, че това място е идеално само за зимна ваканция, сега хотели Боровец предлагат и преференциални условия за останалата част от годината. http://rezervaciq.com/боровец/хотели

Намиращ се в една от най-красивите планини на страната ни, курортът Боровец, вече години наред е място, което изумява с чудна природа, множество атракции и забавления и неповторима обстановка за настаняване и почивка.

Това място не само омайва с прелестта си, но и оптимизира всяка клетка в човешкото тяло.

Свежест от планината, прохладата на склоновете и боровите гори, лесната проходимост, възловото разположение, правят това място много повече от курортен комплекс.

Независимо дали обичате да пътувате през зимата или лятото, дали си падате по екстремни изживявания и няколкодневни екскурзии или обичате напълно да разпускате сред глезотиите на съвременните заведения в Боровец има от всичко и за всеки.

Из региона могат да се посетят и множество природни и исторически места. Сред тях с най-голяма репутация се славят – Рилски манастир, Седемте рилски езера, няколко резервата и национални паркове, каквито са – „Централен Рилски резерват”, „Парангалица”, „Ибър”, „Скакавица”. В местността на Боровец има още горещи минерални извори; Ботанически път наречен „Приятели на растенията”; парк „Рила” с национално значение за страната.

За привържениците на високите нива адреналин активни спортове, каране на ски, лифтове, сноуборд, биатлон, крос кънтри и други атракции, направо ще вземат акъла. За почитателите на конна езда, се предлагат и уроци или коне, а за алпинистите възможността е в планинско каране. Велоколоездене и още много други, незабравими изживявания предлага тази част от Рила планина.

За всеки, който все още се двоуми, хотели в Боровец предлагат доста атрактивни цени през цялата година и незабравими изживявания в един от най-елитните курорти на страната. Всичко това на фона на чудна природа, красота и жизненост, от които всеки динамичен човек се нуждае.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!