Други статииТуристически статии

Почивка в Кошарица

Ако сте от хората, които обичат природата и искат да са максимално близо до нея, но същевременно големите морски курорти да са наблизо, за да ни предоставят хубав плаж и добър нощен живот село Кошарица е за вас. Апартаментите под наем в Кошарица предлагат на туристите съчетание между красивата природа в подножието на Стара планина и близостта от четири километра до купона в Слънчев бряг.

Село Кошарица се намира, както споменахме до Слънчев Бряг и предлага панорамни гледки на сливащото се с морето небе от едната страна и Източната част на стара планина от другата страна. Въпреки, че до преди няколко години населеното място не беше известно почти на никой, в днешни дни то се разраства с много бързо темпове и предлага отлични условия за настаняване на своите туристи. Броя на почиващите се увеличава с всяка изминала година, а голям броя на тези които почиват тук всяка година е много голям.

За самата местност се знае, че е била населявана от много хилядолетия насам. За това се изхожда от множеството исторически и археологически останки, които са изследвани и проучени от специалисти, доказали наличието им още от времето на траките. Района е избран от нашите предци основно заради добрите природни условия които предлага.

Не си мислете, че Кошарица е само вилна зона, в която има единствено места за настаняване и нищо друго. Селото се развива, не само в туристическия сектор, но и като населено място. От скоро на центъра му може да се види нова църква, намиращото се тук училище всяка година посреща нови ученици.

Посетителите туристи харесват спокойствието и тишината, съчетано с близостта до пясъчните плажове и нощните заведения на най – големия и атрактивен летен курорт. Земите наоколо са много подходящи за любителите на активния начин на живот, може да се практикува планински туризъм, планинско колоездене, риболов в близките водоеми и лов на диви животни през ловния сезон.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!