За ПловдивТуристически статии

Съвремие, минало и природа във величествен Пловдив

Днес град Пловдив е смятан за най-красивият в България. Той печели класациите и по отношение на забележителности, идеално място за почивка и възможност за туризъм. Градът на Тепетата предоставя изобилие от места за настаняване, както за една нощувка, така и за по-дълго време. Независимо дали се касае за бизнес среща, екскурзия или престои, с информативна цел, то местата, които могат да се видят са достатъчно.

За пътешественика Пловдив е любима дестинация, за твореца той е муза, а за всеки обикновен човек, града има, с какво винаги да изненадва приятно.

Пловдив носи вековна история, минало и всичко това на фона на съвремието. Наред с сред лукса на града тук могат да се обходят места като – археологически комплекс на Небет тепе, което е и праисторическо селище, част от Трихълмието. Още преди Христа от древнотракийският град Евмолпия, идва името му Евмолп. Днес точно на това място, туристите могат да видят зърнат крепостни стени, светилище и аристократичен дворец. Във вътрешността на крепостната стена могат да се видят и огромни каменни блокове наричани циклопски градеж. Думите, с които тази красота би могла да се представи са – уникалност и неповторимост.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!