Други статииТуристически статии

Слънчев бряг – топ лятна дестинация за купон и забава

Предпочитаният избор

Слънчев бряг е доказано една от най- посещаваните и търсени дестинации по Българското Черноморие. Центърът на града е огромна пешеходна улица, простираща се до плажната ивица. Тук туристите могат да се насладят на кафета и ресторанти, разположени буквално на плажната ивица.


Подбор на хотели и плюсове

Почти всеки хотел с аквапарк в Слънчев бряг може да задоволи и най- капризния турист. Курортът е символ на лукса, изградени са и продължават да се строят хотели буквално всяка година. По- голямата част от хотелите притежават собствен басейн, а някои дори собствен аквапарк.

Голямо удобство са сайтовете на самите хотели, които предлагат ранни оферти със заплащане при настаняване в Слънчев бряг. Значителен процент от чуждестранните туристи предпочитат all inclusive хотел до плажа. Във всички хотели от този тип се предлага кухня, подходяща за всеки вкус. Ресторантите са модерни и предлагат месни и вегетариански кулинарни изкушения, както и здравословна храна за малки и големи.


Атракции

Морският курорт привлича най-вече млади хора, търсещи забавления и адреналин. В Слънчев бряг е изграден първият аквапарк Слънчев бряг за България. Не случайно е наречен и на- зеленият- обграден е от палми, кипариси и храсти. Част от атракциите, които туристите могат да си посетят в хотел с аквапарк Слънчев бряг са:

  • Детски басейн, изграден тематично за по-доброто изживяване на малчуганите и удобно място в близост до тях, на което да разпускат родителите. За безопасността и спокойствието на всички гости на хотела, в него не се допускат външни лица.
  • Открити и закрити водни пързалки с въведени мерки за безопасност-

мултислайд- възможност за спускане на няколко човека в различни улеи на пързалката със състезателна цел;

черна дупка- закрита водна пързалка за смелите авантюристи, които не се притесняват от неизвестното;

екстрийм- пързалка, съчетала в себе си 6 секундно спускане от голяма височина(18м);

спускане с лодка за двама по комбинирана(открита и закрита) пързалка. Финиширането при всички атракции е в чист и освежаващ басейн.


Забавления през деня

За авантюристи, които обичат да се гмуркат с цел изследване или просто да видят света под вода е учреден център. Той предлага курсове за всички квалификационни групи гмуркачи. 

Ако хобито на гостите е шофирането, могат да му се отдадат на картинг пистата. Или пък да се впуснат в офроуд тур и да опознаят околностите на курорта. По време на обиколката е включен обяд и са предвидени посещения на редица забележителни места, като едно от тях е стрелба с лък по време на яздене на кон.


Нощен живот

Курортът предлага много оживена част за почитатели на нощния живот. Организират се събития със световно известни диджеи. Част от най-предпочитаните са Tiesto, Armin Van Buren и David Guetta. Тук туристите могат да присъстват на партита всеки ден в различни часове на денонощието. 

Клубовете, които могат да се посетят тук са много и предлагат различен стил музика. В club Bedroom beach туристите могат да се насладят на свежи летни коктейли, лежейки върху големи бели спални, покрити с бял ефирен балдахин. Клубът съчетава в себе си екстравагантен интериор от естествени материали и зеленина. Капацитетът му е близо 2500 места и е оборудван с един от най- добрите в света тип саунд- L- аустик.

Клуб The one е насочен към поп- фолк аудиторията. Тук феновете могат да се докоснат до едни от най- любимите си изпълнители. The bounce club пък е изцяло фокусиран върху хип- хоп и RnB културата. 

Ако и ти си див и енергичен, тук е мястото ти!

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!