Други статии

Летни приключения в Обзор

Сигурни сме, че ще се съгласите с нас, като кажем, че едно от най-хубавите неща на лятото е възможността да отидем на море. Наред с динята, сладоледа и коктейлите, морето е друга причина, поради която толкова обичаме този сезон. Той носи възможност за приключения и приятни емоции. Вие планирахте ли вече къде ще организирате лятната си почивка тази година? 


Ако все още не сте, имаме добри новини за вас. Не е нужно да напускате пределите на страната ни, за да имате приятна почивка. У нас също има курорти, които предлагат добри условия за летен отдих. И по родното Черноморие може да се радвате на чисти плажове и добро обслужване. Един от курортите, които предлага това, е Обзор. Разположен на близо 70 км от Бургас, градът предлага възможност да се насладите на спокойна почивка. 


Ето какво да очаквате, ако решите да посетите курорта. 


Многобройни възможности за настаняване

Обзор има древна история. Създаден е преди близо 3000 години, а днес привлича ежегодно много туристи. Възможностите за настаняване, които се предлагат в курорта, са многообразни. Често предпочитани от туристите са апарткомплексите. Една от основните причини за това е, че гостите не се лишават от комфорта на дома, като в същото време получават обслужване на хотелска база. Ако се колебаете къде да отседнете, вижте нашето предложение за подобен тип комплекс тук


Чисти и дълга плажна ивица

Безспорно най-посещаваното място в курорта е неговият плаж. Обзор се слави с една от най-дългите плажни ивици у нас – близо 10 км. Пясъкът там е чист и фин. Плажът предлага добри условия и за практикуване на редица водни спортове. Може да изберете да се гмуркате, да карате сърф или да играете плажен волейбол. 

Ако решите да посетите плажа, имайте предвид, че Южната му част е предпочитана от нудисти. За тези от вас, които търсят охраняем плаж, са подходящи Северната и Централната част. Освен че тези две части са охраняеми, разполагат със свободна и платена зона. Може да изберете дали да платите за чадър и шезлонг, или да събирате слънчев загар в свободната зона. 


Интересни места за посещение

Центърът на града е любимо място за разходки както на жителите, така и на гостите на града. В парка му ще откриете фонтан с пейки около него, където може да спрете, ако имате нужда от почивка. Препоръчваме ви да се разходите вечерно време. Тогава е по-прохладно, спокойно и приятно. А и ще имате възможност да видите нощен Обзор отблизо. 

В близост до парка се намира площадът с високата 12 метра часовникова кула. Това е едно от емблематичните за града места. Край него има сцена, на която лятото различни артисти гостуват и изнасят своята програма. Ако имате късмет, по време на почивката ви може да се радвате на изпълнението на някой музикант или да наблюдавате от първия ред фолклорен фестивал. Най-добре проверете предварително програмата на общината и вижте какви интересни събития има по време на вашата почивка. 


Може да заключим, че Обзор е малко и спокойно градче, което предлага добри възможности за отдих през летния сезон. За всички търсещи спокойствие и чист плаж е отлична опция. 

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!