Други забележителности

Златни пясъци: Забележителности в и около курорта

Чистите плажове и отличната локация превръщат Златни пясъци в предпочитан курорт за лятна почивка. Ако и вие сте се насочили натам, вероятно се чудите какво може да правите в свободното си време. Разбира се, плажуването е задължително. Но освен за разходки и събиране на витамин D на плажа, може да използвате ваканцията си, за да посетите интересни места. Даваме ви няколко идеи за места, до които да се отбиете. 


Преди това обаче ви попитаме – решихте ли къде да отседнете? Вярваме, че ако сте решили да организирате почивката си в курорта, вече сте гледали различни оферти. Но добре знаем колко лесно човек може да се загуби в ”морето” от информация. Затова ви даваме предложение за хотел, разположен в близост до плажа, който предлага анимация за най-малките и всичко нужно за незабравима морска ваканция. Вижте кой е той тук.


А сега нека се върнем към нашите предложения какво да видите. В курорта няма паметници на културата, но има красив парк – природен парк “Златни пясъци”. Той е позициониран успоредно на морския бряг. Друга атракция в курорта е Амфитеатърът. Там през летните месеци се провеждат по-интересните събития, част от културната програма на курорта. 


Разбира се, може да отскочите и до Варна. Морската столица също има какво да ви предложи през лятото. Аладжа манастир е в близост, на около 4 км и 5 минути с кола. Това е средновековен манастир, разположен в красива гора. Може да сте чували за него, той е един от най-популярните скални манастири у нас. Разбира се, и самата Варна предлага красиви места за разходка – като Морската градина например. Често през летните месеци градът е домакин на събития, така че може да се насладите на кино под открито небе, концерт или друго интересно мероприятие. Зависи кога го посетите. 


Може да отидете и още малко на север, до природен резерват “Балтата” – едно зелено и вълшебно кътче, близо до Албена. Специфичният климат е причина в резервата да може да срещнете блатно кокиче и див зюмбюл. 


Балчик също не е далеч, ако сте с кола. Разстоянието между курорта и града е близо 20 км. Може да посетите Ботаническата градина и Двореца, които са едни от най-популярните забележителности в града и които са включени в 100-те национални туристически обекта. 


Ако обичате конете или пък искате да пробвате да яздите, може да отидете до село Кичево. Там има конна база. Селцето се намира на 20 км от Златни пясъци. 


Макар самият курорт Златни пясъци да не изобилства от места за посещение, вярваме, че си остава приятно място за лятна почивка. Около него има доста интересни места, до които може да се отбиете, и да прекарате хубави мигове с близки и приятели.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!