Любопитно

Настаняване на растителността в интериора – флорални щампи

Как растителността заема място в домовете ни?

Флоралният печат в интериора днес е по-популярен от всякога. Флорални мотиви украсяват тапети, плочки, мебели, текстил. Те придават на дизайна специален романтичен вид. Те изглеждат нежни и модерни.

Как правилно да се използват флорални щампи в интериора?

Научете и за: фирма за изхвърляне на строителни и битови отпадъци в София и региона.

Ако винаги сте вярвали, че светлите тапети в интериора не могат да направят стаята удобна и уютна – ние ще разсеем вашите стереотипи и ще покажем как да създадете една мечтана къща с помощта на ярки декорации.

Как да използвате правилно ярки тапети в интериора на различни стаи и с това, което е по-добре да комбинирате флорални мотиви?

За да направите стените в стаята контрастни, а интериорът изразителен, за дизайна често избирате тапет с големи цветове. Те могат да бъдат вертикали или хоризонтални линии с растителни орнаменти. Що се отнася до размера на самия модел, за просторни стаи, можете спокойно да изберете малко изображение, а за малки стаи – тапет в малко цвете.

Цветни стени – И все пак, големи цъфтящи розови пъпки, божури, лалета и орхидеи изглеждат стилно на плоски повърхности. Тапети с големи цветя в интериора придават на пространството специален чар и модерен облик. Те ще бъдат подходящи в спалнята и хола, детската стая, кухнята и дори в банята.

Дизайнът на тапет за кухнята е по-добре да изберете в успокояващи нюанси. Но ако искате да следвате модните тенденции, тогава обърнете внимание на тапета с ириси. Те имат колоритен лилав цвят, и както знаете, сянката на ултра тази година е призната като най-подходяща.

Тапети с флорални мотиви са печеливш избор за просторни дневни. Използват се както в класически, така и в модерен интериор. Ако сте избрали стил Прованс или Бриджит-шик, за да украсите стая са подходящи тапети с рози, лавандула, метличина и люляк.

Между другото, обърнете внимание на друга модерна тенденция – цветя на модерни тапети сега не са на светлия, но на тъмен фон. Такава палитра от нюанси изглежда много стилно и ефективно по стените.

Когато залепвате тапет с такъв отпечатък, внимателно погледнете в каква посока трябва да изглеждат цветята, така че моделите да съвпадат. Това ще помогне да се избегнат забавни ситуации и да не се налага повторно залепване.

Всички тези идеи са лесно приложими в домовете особено на места, където има малки терени, деца или харизматични личности. Ако се нуждаете от почистване на мазета и тавани, потърсете тук: depo.bg.

 

 

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!