Други статииТуристически статии

Архитектурата на Лещен

Къщи в село Лещен са неповторими по своята архитектура и въздействат силно на всеки посетител. По време на реставрацията им са заложени силни идеи и мотиви, съхраняващи всичко в оригиналния вид и по начин, който да накара всеки да се влюби в тях. Всеки един детайл е специално избиран, както от вън, така и от вътрешното им аранжиране, за да пресъздаде уникална и неповторима атмосфера за летовниците. Дори обзавеждането, в което са включени предмети и сувенири на бита, пресъздава отминали времена и носи духа на една истинска история. Всеки от тях е в отлично състояние, предлагащ архаично оформление и истински усет за вкус.

Еко къщи Лещен в село Лещен са онова, което може да дари на съвременния посетител топлина и романтика, обгърнати от тишина и уют. Почивка в еко къщи е идеална по всяко време на годината. В нея всеки може да се отпусне в приятелска компания, да отпочине със семейството или да се порадва на споделени мигове с любимия човек. Дори в студените условия на зима, екологичните къщички са оборудвани с печки и камини, които не само подсилват комфорта и топлината в помещенията, но и представата за истинска приказка.

По време на летни почивки в Еко къщи, гостите могат да се разходят из околностите да се порадват на красиви пейзажи и чист въздух.

Всяка една стая в еко къща има собствен характер, а в атмосферата на помещенията витае уютен аромат и сладникав вкус на истинско дърво. Въпреки луксозните бани, телевизията и други съвременни акценти, човек може да усети и духа на старото Възраждане.

В комплекса още се съхранява спомена за някогашните богати къщи на различни фамилии, които са оставили спомена за големи сбирки, придружени с много веселие и приятни емоции. Тези неща се предават и днес. За желаещите да похапнат от местна кухня, механа е на разположение на гостите. В тях могат да се организират и мероприятия от различен характер и естество в духа на веселието на всеки.

Само по себе си това кътче от България, доставя огромна доза радост, красота и спокойствие за всеки.

Днес село Лещен се е превърнало в място за любов, за отмора и релакс. Място, на което могат да се организират всякакви семейни и приятелски веселби.

Покажи още

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
error: Content is protected !!