Любопитно

Спа и уелнес

През последните години Спа и Уелнес услугите се разпространяват все повече по всички места в страната. Не зависимо дали търсите почивка на планина, море или в градски условия, ако даденото място за настаняване предлага този тип услуги ще ви привлече още повече към себе си.

Особено когато става въпрос за почивка в планински условия, екстрите, които хотелите дават на туристите за релакс и разпускане са от голямо значение. В нашата ски столица Банско над 80% от всички налични места за настаняване могат да грабнат вниманието ви именно с това. Ако се интересуваш от хотели до лифта в Банско, предлагащи нещо подобно виж тук.

Ако искате да научите малко повече за Спа и Уелнес може да прочетете следващите редове, където ще разясним набързо някои от услугите, какво представляват и каква е същността им.

След басейна всеки хотел или друго място за настаняване иска да включи в материалната си база джакузи. Това съоръжение е страшно атрактивно за всички почиващи. Удоволствието да си стоиш във водата, докато около теб бълбукат балончета е несравнимо, а в комбинация с водните струи, които масажират приятно идилията е пълна. От малко по – научна гледна точка ще споменем, че  този вид разпускане действа много добре на физиката и психиката, защото мускулите на цялото тяло се отпускат, а звука от бълбукащите балончета успокоява ума и съзнанието.

След джакузито, най – популярното съоръжение е сауната. Тя се използва за наслада, лечение и релаксация. Доказано е, че докато се излежавате в това така приятно и топло помещение нервите ви се отпускат, както и мускулите на цялото тяло, действието върху кожата е много благоприятно, тя става гладка и мека, освен всичко това, настроението ви определено се повдига. Дори е научно доказан ефекта за прочистване от токсини по време на престоя.

След това кратко представяне на ползите от основните съоръжения, с които почти всички места за настаняване разполагат е време да планирате следващата си почивка и да изберете именно нещо такова. Поглезете се като релаксирате възможно най – дълго и освободите стреса изцяло.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!