ЗабележителностиЗабележителности в Пловдив

Старият Пловдив

Старият Пловдив носи духа на отминали времена. В него се намират акрополни крепостни камъни, възрожденски църкви и уникална архитектура на пловдивски къщи.

До годините от своето Освобождение Пловдив има множество изградени православни църкви, а те сами по себе си са дело на български творци. Отрупани с резбарски творби и осланени от живописни школи на Възраждането, днес на тези места са запазени десетки предмети, които говорят сами по себе си. Не случайно са и реставрирани образи на пловдивска несиметрична и симетрична къщи,чиито врати са отворени за посетители. Сред тях са галерии, музеи, заведения.

За гостоприемството на Пловдив допринася и красотата на централен градски парк. Той самият е създаден през годините след Освобождението и се намира над някогашен турски гробищен парк. Обграден е от три хълма Сахат, Джендем и Бунарджик и се е превърнал в любимо място на пловдивчани. В н его има запазени хиляди растителни видове, а около сърцевината му минава река Марица.

С не по-малка значимост за Пловдив е и Пловдивския Международен Панаир, който всяка година е домакин на десетки и стотици международни изложби и форуми.

http://rezervaciq.com/пловдив/хотели

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!