Зоологическа градина Стара Загора

Както в другите големи градове, така и в Стара Загора има безброй интересни места, които могат да бъдат посетени от туристи и гости на града. В повечето случаи идващите в града се интересуват от хотел в центъра на Стара Загора, за да имат непосредствена близост до центъра, главните сгради и забележителности и транспортните артерии на града.  

Бест Бутик е четиризвезден бизнес хотел в Стара Загора, който може да ви изненада приятно с модерен и съвременен интериор, предразполагащ своите гости към пълноценна почивка и отмора. Обзавеждането на стаите е дизайнерско и индивидуално за всяка една. Ресторанта към хотела има сезонно богато меню, предлагащо изискана гурме кухня. Много от пътуващите по работя дори го определят като най – хубавия хотел с конферентна зала с Стара Загора.

Непременно когато сте тук трябва да отделите малко време и да посетите зоологическата градина. Тя се намира на бул. Цар Симеон Велики номер 107. Почивен ден няма и вратите са отворени целогодишно. Единствената разлика е в работното време, което в летните делнични дни е от 08:30 до 17:30, а в уикендите началния час е същия, но зоопарка затваря в 19:00 часа, през зимата часовете в които може да го посетите са от 08:30 до 17:30 часа. Също така тук е момента да споменем за входната такса, която е съвсем символична: посетители до 7 години влизат безплатно, до 17 години се заплаща 1 левче, а над 17 – 2 лева.

При разходката си в зоопарка ще имате възможността да видите от близо различни представители на бозайници, птици и влечуги. Има животни характерни за нашите ширини и по – екзотични такива. Общата площ на която живеят всички обитатели е 70 декара. Най – интересни сред малки и големи са разбира се папагали, щрауси, ягуар, лъв, лама, тигри от видовете, които не се срещат в нашата страна. Има още много какво да се каже за този чудесен зоопарк, но така ще изгубим интереса ви към физическо посещение, за това спираме до тук.